Egentlig tager historien sin begyndelse i 80’erne, da Peter Ebberfelds sangskriverflamme tændtes i ungdomskluborkestret Spar2. Sammen indspillede de fire albums, og Ebberfeld skrev sangene til de tre. Her var det nødvendige albuerum til en ny, passioneret og ivrig sangskriver med melodisk tæft og ungdommelige tekster. Det første har han stadig, mens teksterne i dag er mere uregerlige og ikke rigtig finder sig til rette i nogen genre.

Ebberfelds sangskrivning har altså gennemgået en mærkbar udvikling, og heraf kan en del formentlig tilskrives, at han, sideløbende med musikken, har arbejdet sig til en kandidatgrad i Dansk på Syddansk Universitet. Uddannelsen blev færdiggjort med et speciale om etik i filmiske dokumentarskildringer, så det er ikke svært at få øje på Ebberfelds fascination af både det danske sprog og formidling af virkelighed.

Nu kommer så 11 nye sange på et nyt album, som markerer en ny begyndelse. Her får Ebberfelds fortællinger følgeskab af et hold musikere med autoritet og en skarptskåret produktion. Hér har han skabt sig sin plads. Med udsigt. Til fremtiden.